Goldies Beauty Alice

2015-02-28
18:25:20

Nykomling

Idag blev det en dag som spenderades i stallet. Jag åkte tidigt dit för att hinna mocka och fixa åt Alice innan jag skulle möta upp Moa. Sedan begav vi oss till Moas häst Vinnie som skulle flytta in i vårat stall.
 
Flytten av häst gick riktigt bra och Vinnie var en pärla i transporten. Planen var att rida ut tillsammans så att hästarna fick en chans att kolla in varandra på håll innan ihopsläpp.
 
 
Alice var ofokuserad och ångade på lite väl mycket för min smak. Jag valde därför att ge henne små uppgifter och fortsätta vara konsekvent med igångsättningarna. Alice blev riktigt pissed när jag bad som samling. Jag bad mjukt med hand och ben men hon tjafsade lite innan hon slappnade av och jobbade upp ryggen. Själva ridturen gick bättre efter det och vi tog oss igenom stora vattenpölar och gegga utan problem.
 
 
 
Vid utsläppet så visade Alice hur mycket skinn hon egentligen har och la i backen mot Vinnie. Jäklar vilken fart hon hade och när de var nära varandra gick hon loss med Bakhovarna. Det var dock över snabbt då ingen mötte upp henne utan gick undan. Efter lite vallande av Vinnie så började alla tre hästar att äta. När vi åkte från stallet gick Alice och Vinnie sida vid sida och åt. Så skönt med lugna ihopsläpp.
 
 
Välkommen till flocken Vinnie!
2015-02-27
21:41:00

A moment of clarity

Igår föll poletten ner. Eller i ärlighetens namn så kunde jag inte göra rätt längre stunder utan kom av mig ibland. Så man kanske ska säga att poletten studsade?
 
Jag hade hunnit processa det jag och Chris gick igenom och hade en gameplan i huvudet för dagens ridpass. Det underlättade enormt.
 
När jag och Alice kom till ridhuset så var det två till ekipage som höll sig på varsin volt. Ursh, jag tycker inte om att komma in som tredjeperson då, känner mig i vägen. Jag valde dock att göra något väldigt olikt mig och tog min plats. Jag som alltid annars håller koll på allt och alla för att inte vara i vägen. Nu när det inte fanns någon självklar plats att varapå tog jag innerspår och körde min grej. Absolut så höll jag koll så att vi inte krockade med någon men jag höll min plats längs fyrkantsspåret så gott det gick.
 
Vi började med att skritta fram för hand en kort stund. Sen satt jag upp och red. Redan från början hade jag ett krav om fokus och samling. Jag ville ha henne fokuserad, något som inte alltid är så lätt då jag dels lätt blir störd när det är andra ekipage i närheten och dels för att Alice är lättdistraherad.
 
När de andra hade gått så kom jag lättare till ridning. Det Chris har tjatat om med att underarmen tillhör hästen förstod jag verkligen. Jag placerade kroppen i min färdriktning och  förberedde svängar och dyl. Det kändes bra att min sits kändes följsam och att jag red mer på känsla än att  spänna mig för att behålla någon slags tänkt kontroll. Så skönt att börja väcka ryttaren i mig igen.
 
När skritten kändes bra så testade jag trav. Första övergången var sådär men sen kändes det bra. Alice slappnade av i nacken och jag i knäna. Första gången som jag kände sitsen och det som Carro visat mig och vilken skillnad det gör. Jag har aldrig riktigt lyckats få till det förut men idag så lossnade det lite. Vi travade ett par varv åt varje håll och när vi hade fina stunder i båda så slutade jag.
 
Skrittade sedan av för hand. Det är riktigt skönt att göra det och jag ska nog fortsätta med det.
 
Gårdagens pass är jag riktigt nöjd med. Jag är glad över att jag kom till ridning om än korta stunder men jag gjorde det!  Nu kan det bara bli bättre.
2015-02-27
09:14:22

Tillbakablick på tävlingar

Eftersom det på nästan alla bloggar nu dyker upp upptakt för tävlingssäsongen så tänkte jag gotta mig i en tillbakablick på min och Alice karriär på tävlingsbanan.
 
För mig är tävlingarna kvitton på vad vi gjort bra i träningen samt vad som kan förbättras. Även om tävling inte är allt som betyder någonting så blir det den sporren som gör att jag fortsätter kämpa och utvecklas. 
 
Jag och Alice hade vår första tävlingsliknande upplevelse i april 2012 på Denan. Vi dök upp icke groomade och med smutsig bil för att det skulle vara en helt vanlig träning. WRU bjöd in på pay n ride och det var sjukt många ekipge i collectingring. Alice var en pärla och var lung och lyhörd. Jag valde att diska oss då vi aldrig ryggat in mellan bommar. Vi var där för att få en bra känsla, det var det viktigaste.
 
2012 april så startade vi vår första riktiga tävling. WRU Blueberry Cup i Trail at Hand E. Vi kom tvåa, vilket var väldigt oväntat. Jag kommer ihåg att jag var riktigt stolt över min "fina" hatt och min skjorta. Skjortan kommer jag nog att  använda i Ranchgrenar men hatten kommer nog aldrig att lämna hatthyllan igen.
 
April 2013 åkte jag och  Sofia på Blueberry Cup med våra hästar. De startade E klass och vi debuterade på D. Jag var väldigt nervös men som vanligt så imponerar min fina häst på mig och ger allt. Jag invigde min nya tävlingsoutfit och nya plasthatten, kände mig riktigt showig. Vi kom tvåa i Trail at Hand D och vann Showmanship at Halter D. Sofia och Ruth vann Trail at Hand at Hand E. Så duktiga!
 
 
Maj 2013 så åkte vi på vår första bortatävling. Resan begav sig till Strängnäs och deras trevliga arrangemang. Starterna blev även där Showmanship at Halter D och Trail at Hand D med samma resultat som på BB-CUP.
 
Det är något speciellt att vara hos en annan klubb och representera WRU. Jag gillar allra bäst tävlingar borta, de har en extra härlig känsla. Sen om jag bara kommer ihåg att andas så blir allt toppen.
 
 
September 2013 var det dags för AWG med KM hos WRU. Alice hade opererats pga sin ink så vi var verkligen inte igång. Jag  ville dock ut och åka för att få in något positivt under årets slut och då blev det två starter både lördag och söndag.
 
Lördagen startade vi för att få ihop tillräckligt med starter, så där blev det mest utfyllnad. Det gick helt okej och vi kom på en fjärde och tredjeplats i halterklasserna.
 
Söndag och KM var mitt mål. Mest för nervernas skull. Vi gjorde bra starter även om jag tabbade mig. Så kan det gå när man är nervös. En sjätteplats i Trail at Hand och en tredjeplats i Showmanship at Halter.
 
 
 
Uppsuttna premiären blev april 2014. Det var otroligt varmt och jag var inte alls lika nervös som jag brukar vara,  vilket var positivt. Jag schabblade bort mig i galoppen men det gjorde ingenting. Är väldigt nöjd med vår insats i det stora hela.
 
Trail E 1:a plats, Trail D diskning, Ranch Trail D 1:a.
 
 
Även BB-CUP 2014 följdes av Strängnäs. Denna gång var mamma snäll och följde med som groom. Vi hade en riktigt bra känsla hela tävlingen och även om det även här föll på galoppen i båda ridklasserna så är jag riktigt nöjd. Vi fick positiv kritik av deltagare och vissa i publiken, något som verkligen värmer.
Trail at Hand D vann vi och diskning i Trail D och Ranch Trail D.
 
 
 Vi tog sedan ett uppehåll på ett par månader för att sedan starta en klass på Stadsberga Trail Day. Jag har alltid velat åka på den tävlingen och 2014 tog jag chansen. Vi startade Ranch Trail med många roliga hinder. Det var ingen toppen presentation från vår sisa men en trevlig tävling och trevligt umgänge. Tyvärr skrev jag inte upp placering på bloggen men bi hamnade någonstans i mitten.
 
 
Alice och jag avslutade tävlingsåret 2014 med KM på AWG som WRU anordnade. Vi hade vår första start uppsuttet pp C nivå.
 
Dagen började med Trail D. Jag lyckades inte få en godkänd runda, som vanligt. Ranch Trail C så käbdes det så bra. Vi kom tom på en sjätteplats i ett startfält av många duktiga ekipage.
 
Efter det så svidade vi om till Showmanship och vann! Helt otroligt! Den stora finalen på tävlingsåret var Freestyle Reining. Jag hade längtat att få klä ut mig och även om jag inte red snyggt eller bra så galopperade vi.
 
 
 
Jag är väldigt överväldigad av alla fina placeringar vi lyckats knipa och alla fina människor som jag lärt känna via tävlingarna.
 
Allra mest är jag stolt och tacksam för mina fina häst. Tänk så mycket hon får mig att utvecklas och fortsätta kämpa.