Goldies Beauty Alice

2015-03-31
21:38:30

Uteritt med Maria och Boogie

Lördagen bjöd på en väldigt härlig uteritt tillsammans med Maria och Boogie. Jag gillar att rida ut och tycker det är lite extra roligt att rida ut med just dem. Inte bara att det är väldigt trevligt sällskap utan det är guld värt att ha en trygg häst som guidar Alice när hon blir osäker.
 
Vi red in mot Sigtuna. Planerade vägar att på bästa sätt ta sig in till "centrum" på bästa sätt. Sen red vi under vägen och Alice mindes barnet från förra gången som gömde sig i buskarna vid tunneln. Raringen gick och spanade för här fanns minsann batnbuskar som kanske skulle anfalla.
 
Det blev en härlig trav och en liten galopp upp för en backe. Alice är så fantastiskt mjuk att rulla fram på. Så härliga gångarter.
 
Efter en tur in genom civilisationen så tog vi vägen hem genom Viby. Då tittade tom solen fram! En härlig avslutning på en härlig ridtur.
 
 
2015-03-31
12:13:55

Måndag, tisdag, fredag

Förra veckan flög förbi. Vi jobbade på bra med vila onsdag och torsdag medan jag var i Göteborg. 
 
Måndagen bjöd på ett riktigt kalaspass. Vi var synkade och jag red mer på känsla än jag gjort tidigare. De korta stunder där den riktiga ryttaren kommer fram betyder så mycket. Extra roligt är att hon visar sig oftare nu och att de korta stunderna blir längre.
 
En sak jag har börjat göra och som jag rekommenderar är att om möjligheten finns så skrittar jag fram för hand. Då är vi båda varma i kroppen och eftersom jag också böjer och checkar av slutan och sidvärts innan jag sitter upp så hinner jag upptäcka eventuella stelheter hos oss båda. När jag är själv så går jag även och grimaserar för att få loss mina käkar. Då slappnar jag av i höfterna och blir mer följsam i sätet. Det är nästan så att jag gör det bland folk också.. snart så..
 
Tisdagen bjöd på en nysladdad bana. Alla ville vara på ridbanan i det fina vädret så jag njöt av ett ridhus själv. Eftersom en nysladdad bana är ett perfekt verktyg för att se hur pasd mycket stadigare vi blivit så låg fokus på raka linjer utan vägg att stödja oss mot. Jag insåg att spikraka vägar har vi en bit kvar till men spåren slingrade inte lika mycket och Alice tappar inte bogen inåt lika mycket som förut. Så vi kommer fortsätta jobba på styrka och smidighet. Snart sätter vi de perfekta vägarna.
 
Fredagen hade jag inte tänkt rida men möttes av den fina överraskningen att Maria och Camilla hade lagt ut bommar!  Tänk vad roligt det är med spontana bomserier en grå fredag. Vi hakade därför på. Det gäller att passa på när möjlighet  och trevligt sällskap finns.
 
Vi körde inget långt pass utan det var bara skönt att checka av. Både skritt och trav kändes helt okej och efter att lite förstrött klivit över en av de upphöjda bommarna och slagit i så visade Alice hur grym hon är på bommar.
 
Jag la henne fel vissa gånger men hon redde ut allt och tuffade på. De sista gångerna så kom jag ihåg att spänna magen och tusan vilken häftig känsla det är när vi jobbar tillsammans!
 
Bilder från i fredags
Travbommar 
Galoppbommar
Bild tagen av Camilla 
2015-03-30
11:03:01

Trailträning

Efter ett litet uppehåll på bloggen så tänkte jag försöka komma ifatt.
 
Söndag förra veckan hade vi Trailträning i ridhuset. Det var en hel del externa ekipage och Alice hade inte gått ordentligt.  Planen var därför att ta det lugnt. 
 
Alice kändes cool och nöjd medan vi gick runt och kollade in hindren för hand. Likaså när jag satt upp. Hon kändes med mig och vi testade grind och bro med fokus på att inte stressa.
 
När det sedan var vår tur så hade jag suttit redo ett rag med ett neutralt säte. Det blev lite för mycket för Alice och hon surnade ur. Hon ville inte ha kontakt av skänkeln och blev irriterad på att jag sa vart vi skulle. Jag kände hur hela hästen sa till mig att vem tusan var jag att komma och bestämma Helt plötsligt?! Jag hade för tusan ingen koll tyckte Alice.
 
Vi tog oss vidare med måttligt bra kontakt. Jag fokuserade på att andas. Att bli arg i den situationen hjälper ingen och vår relation kommer behöva reparation om jag brinner av. 
 
Vid grinden så tog det stopp. Alice ville verkligen inte stå stilla och slappna av. Hon ville lukta och när hon inte fick det så drog hon iväg bort från grinden. Då satt jag av. Kollade hur hon rörde sig för att försäkra sig att hon inte hade ont. När hon visade sig röra sig fläckfritt så hoppade jag upp och försökte igen med samma resultat. Då sidepassade jag henne fram och tillbaka för att få till en flytt från sitsen när jag ber om sidvärts. Vi avslutade med att kunna rida in till grinden och ställa oss lugnt bredvid. Bra avslut och precis i rättan tid då Maria kom ridandes för att informera om att tiden hade börjat rinna iväg.
 
Efter det så häll jag igång henne i collectingring. Vi flyttade fram och bakdel. skrittade på volt och ryggade. Alice slappnade av och vi fick till en riktigt trevlig runda jämfört med den dom vi hade innan. Alice har fortfarande lite bråttom men vi hade kontakt iallafall. 
 
Nu i efterhand så vet jag att jag måste bli bättre på att lyssna på min häst. För det är när jag inte svarar som hon kör sitt eget race. 
 
Alice på bron
Mingel