Goldies Beauty Alice

2013-05-27
21:19:31

Bättre

Tempade Alice imorse och försökte få tag på veterinären för lite råd. Hon hade lite lägre temp men kändes lite hängig. Lite stel när jag tog ut henne ur boxen men det försvann efter ett par steg.

Veterinären ringde upp efter ett tag och försäkrade mig om att det inte var någon fara med svullnaden vid inken. Däremot så skulle jag hålla ett öga öppet så att hon inte steg i temperatur mer.

Tog in henne från hagen när jag var i stallet ikväll och då såg hon piggare ut. Nere på 37, 7 - vilket kändes skönt. Fortsatte behandlingen med salvan, vilket Alice inte tyckte var så kul.

Efter det så tog jag ut henne på ridbanan och kolla hältan. Såg inget av det, vilket kändes skönt.

Förhoppningsvis så fortsätter det åt set här hållet.
2013-05-26
22:37:43

Alice krasslig

Alice har blivit lite krasslig. Fick sms från stallägaren tidigare i veckan att hon var lite halt vänster bak. Jag har hållit koll på henne sedan dess utan att se någonting, hon var inte heller varm på något ben och det fanns inga färska sår.
 
Imorse när jag skulle kasta ut hästarna så var hon lite varm när jag klappade henne och var lite ojämn bak. Det var bara en liten rörelseförändring men den fanns där och störde. Lät henne vara inne så att jag kunde tempa henne och kolla igenom ordentligt.
 
Hon hade ingen feber men lite förhöjd temp. Var lite ovillig när jag rörde vid inken men trampade bara runt. Tog därför och tvättade igenom hela det området ordentligt med bakteriedödande tvål och smörjde in det med mjukgörande salva när det hade fått lufta.
 
Kollade även igenom efter sår eller ömma punkter på bakdelen och ryggen men hittade ingenting, så vi får se om det håller i sig.
 
Planen nu är att ringa veterinär imorgon och låta henne vila ett par dagar. Så håll tummarna nu att det inte är något allvarligt.
 
Lite bilder från skogen runt stallet.
 
 
 
2013-05-26
22:12:24

Wiggebylördag

Lika trevligt som vanligt var det när vi begav oss till Wiggeby för att träna lite trail. Igår var vi bara 3 ekipage och ett kort gästspeö av Lex med E&B. I övrigt var det var jag & Alice, Maria & Boogie, C & Alex. Vi hade även sällskap av Catrine som fotade.
 
Även om det inte alls var lika många ekipage så körde vi på som vanligt, men en timmes fri träning och en timmes banridande. Maria hade lagt upp en riktigt klurig bana denna gång med litet utrymme i boxen och snirkliga, täta travserpentiner.
 
 
Alice var cool och lugn. Hon reagerade lite vid repgrinden och vill inte riktigt backa in mot den, att däremot stå bredvid den var okej. Det får vi jobba på. Mycket nöjd med hennes insats och hon svarade väldigt bra på mitt kroppsspråk när jag kom på hur jag skulle göra.
 
 
Vi fick låna en lite sjukhage så att jag kunde fika med resten av gänget på deras fina terrass. Där var det stekande hett men det trevliga sällskapet gjorde att det inte störde så mycket. Alice verkade inte ha brytt sig allt för mycket av att bli parkerad på ett nytt ställe och hade käkat upp det mesta av höet. Active Stable hästarna hade kommit för att checka in vad nykomlingen var för någon lattjo liten pryl. Rackarns för killarna att hon inte ska in i flocken utan bara var på besök.
 
 
När vi skulle lasta så gick hon på lika trevligt och lugnt som vanligt. Vi fick tom en trevlig kommentar av en tjej att det var proffsigt. Snacka om att jag blev stolt!