Goldies Beauty Alice

2013-09-30
21:58:27

Vilken känsla

Jag vet faktiskt inte riktigt vart jag ska börja när jag ska analysera denna helg. Jag och mina vänner i Tävlingsorganisationen har jobbat hårt för att det ska bli en så bra helg som möjligt för alla närvarande och det kändes som att vi lyckades riktigt bra med det.
 
För mig och Alice var det lite av en tvärt om helg. Jag har aldrig tidigare känt att vi haft en så fin kontakt som vi haft denna helg men vi hamnade lägre på resultatlistan än vi brukar göra. För min del så fortsätter jag gärna såhär, då det känns som att det är värt så mycket mer att vi har en tillit mellan varandra och ett samarbete.
 
Det började med att jag var så nervös så att jag knappt visste vad som var fram och bak på hästen när jag skulle in i första klassen - Trail at Hand. Det var lite bättre när vi skulle köra Showmanshipen men jag andades nog inte förrän prisutdelningen vad över. Trots detta så kände jag att Alice var med mig, hon lyssnade och var verkligen i rätt sinnesstämning. Vi kom totalt 3:a & 4:a. Jag minns inte riktigt men jag tror att vi kom 3:a i Showmanship och 4:a i Trail at Hand.
 
Söndagen kändes bättre. Jag hade analyserat och känt efter under natten och det kändes som att jag var så nöjd redan men den dagen, så vi behövde egentligen inte ens åka dit för KM. Jag kände dock att vi hade ändå anmält oss, så då kunde vi lika gärna vara där och miljöträna och glida runt lite.
 
Jag var mer fokuserad på att bara ha kul, inte korrigera uppställningen i Square och bara ta ett steg i taget i båda klasserna. Planen var helt enkelt att inte anstränga sig så himla mycket utan mest bara försöka bibehålla den fina känslan vi hade dagen innan.
 
Söndagen började med Showmanship. Alice var riktigt duktig och var följsam, kände mig riktigt nöjd. Stort minus var att mina jeans höll på att hasa ner när vi sprang, vilket inte kändes så himla kul. Vi kom 4:a där, vilket är fantastiskt för att vara första KM och första gången på C-nivå. Domare Håkan kom dessutom fram under prisutdelningen och sa att han tyckte vi var duktiga, vilket inte är helt fy skam!
 
Trail at Hand så klantade jag mig. Jag glömde bort det där med ett steg i taget och fokuserade bara på vägen. Då kom omhoppnings-Elin fram och kapade vägen för Alice. Hon saktade därför av (vilket är helt rätt av henne) och jag la henne inte heller så himla bra på bommarna, så hon klonkade. När det var prisutdelning så kände jag inte ens att jag egentligen behövde gå in, för jag var så nöjd.
 
Jag är så glad över vår relation, att det känns som att hon litar på mig och verkligen har rätt inställning när vi är på tävlingen. Det är guld värt och ett fantastiskt kvitto på den grundträningen som vi håller på med. Jag hade inte kunnat önska mer!
 
Tyvärr så blev det inte så många bilder från denna tävlingen och inte direkt så många snygga bilder. Ni får därför hålla till godo med dessa. Jag kommer posta filmerna när jag själv hunnit sätta mig ner och kolla på dem och analysera.
 
Inklädd Hippie
Bajshäst
I Hagen
Prisutdelning Trail at Hand D
Prisutdelning Showmanship at Halter D - klia lite
Får pris av Fia
Söndag
2013-09-26
21:53:50

Tankar inför helgen

Idag var veterinären ute och kollade igenom Alice och hennes sår. Eftersom det är ganska avlångt så vill jag ha veterinärintyg på att hon mår bra och inte störs av det. Eftersom hästvärlden är som den är så känns det bäst att gardera sig för att någon kommenterar och tycker man är en djurplågare för att man startar sin häst när den läker. Jag känner inte att jag har orken att försvara mig och valde därför att ta ut veterinär Laura.
 
Laura kände och klämde på såret och jag fick springa lite med Alice. Inga konstigheter som tur var, så nu har vi verkligen grönt ljus att köra på i helgen! Hoppas att inget annat händer, det känns som att vi gått igenom tillräckligt nu.
 
I helgen har jag inga höga förväntningar på vår prestation. Alice kommer åka med mig svintidigt redan lördag morgon och gå i en hage hela dagen. Jag ska nämligen jobba i sekretariatet fram till mina klasser som är sist på dagen. Hittills så har Alice bubblat av energi när vi varit på promenader och dylikt, så jag hoppas att hon har fått kika lite på alla olika ekipage under dagen och är lite utmattad psykiskt
 
Trail at Hand D
Är hon med mig så är hon grym på det här. Eller ska jag snarare säga om jag är med henne? Jag brukar alltid ha för bråttom igenom banan och drar på oss slarv. Eftersom det är Håkan Forsström som ska döma så förbereder jag mig på en redig springtur, får hoppas att man inte är allt för flåsig när man är klar. Vi har aldrig vunnit en Trail at hand klass och med detta motstånd så kommer det vara ruggigt svårt att göra det. Om vi klarar oss utan att diska oss så är jag nöjd!
 
Showmanship at Halter D
Tydligen vår paradgren. Hittills bara vinster i de två tävlingar vi startat. Som startfältet ser ut nu så är vi endast 3 startande. Det är därför jag tar med Alice och tävlar även lördag - för att Showmanshipen ska bli av. Cattis och Karolina är svåra motståndare, så det är så himla svårt att säga hur det blir rent placeringsmässigt. Vi kommer i alla fall sämst trea ;)
I mönstret är det vändning innan uppställning. Där kan vi få problem vid bedömningsbiten. När jag byter position så gäller det verkligen att jag har koll på mitt kroppsspråk så att hon inte tolkar det som att vi ska vända igen.
 
Söndag - KM
 
Detta blir vårt allra första KM! Mitt första också för den delen.
 
Dagen börjar med våra klasser, så vi får se hur det går. Det är riktigt tufft motstånd i båda klasserna.
 
Showmanship at Halter
Samma mönster som på lördagen, så där får vi lite övning. Jag kommer dock att ha med mig en betydligt piggare och mer på häst tror jag. Det som gäller för att vi ska få ett godkänt mönster är att jag är lugn. Jag har inga förhoppningar på att kunna placera oss bra här, då det känns som att hennes sår i armhålan kommer kunna dra ner vår bedömning.
 
Trail at Hand
Har inte sett mönstret så det kommer bli riktigt spännande. Jag har aldrig startat någonting på C nivå, så det ska bli intressant att se vad som Håkan bjuder på. Här är jag otroligt nöjd om vi nollar alla moment. I Strängnäs fick vi ett 1/2 plus i vändingen men det vågar jag inte hoppas på nu. Hon lär vara lite mer tillfreds och lugnare men vi får se.
 
Oavsett hur det går så är jag så glad över att vi fått grönt ljus att åka! Efter allt elände och sorg så känns det skönt att få fokusera på någonting och umgås med alla trevliga människor som vi har i våran klubb. Jag kommer också passa på att kolla på fina ritter av alla duktiga ekipage vi har i WRU. Det känns som att det kommer bli en riktigt bra tävling!
 
Bild på mig och Fia på Blueberry Cup. Fia kommer vara prisutdelare hela helgen hos oss.
 
 
2013-09-26
16:25:33

Paket med posten

Jag ska ärligt säga att jag har tröstshoppat en sak.. Den är så otroligt fin och när jag testade den så satt den som en smäck!!
 
Hittade en likadan showblus som jag skrev om i det här inlägget att jag var sugen på redan i maj begagnad på facebook och slog till. Den kom med posten idag och jag ska säga att jag är inte det minsta besviken! Den tillsammans med min svarta hatt är så otroligt snyggt!
 
Det kom även ett paket från Western Horsemen idag med min nya svarta hatt. Jag har en sedan många år tillbaka men den börjar se lite luggsliten ut. Då beställde jag en ny snygg Atwood Hat med ett litet elegant hattband till. Jag mätte och mätte och mätte innan jag beställde och som vanligt så är det ju så att man egentligen ska tesa hattar innan man köper dem för att säkerhetsställa att de sitter som de ska. Hatten var liite stor tyvärr. Det var dock mycket bättre när jag gjorde en inbakad fläta, så ingen större skada skedd.
 
Från Western Horsemen kom även en lila svanspåse som hon kommer kunna ha till vardags, det känns skönt att ha två om vi i framtiden åker bort på meetings eller dyl. Jag passade även på att förnya mitt lager med Cowboy Magic Shine in Yellow Out inför helgen.
 
Nu är jag otroligt peppad inför helgen, jag hoppas att allt går vägen och att vi kommer iväg! Planen i klädväg är att på lördagen vara blåa och på söndagen (KM) vara guldiga. Cattis och hennes fina Jack ska också vara guldiga, så vi kommer vara så himla snygga när vi visar upp våra fina palominos.
 
Nu är jag pepp, pepp, pepp. Hoppas verkligen att allt går vägen!!