Goldies Beauty Alice

2013-08-31
18:54:09

Hovfin inför veterinären

Idag så begav vi oss till Kushem för att Alice skulle få bi lite ompysslad med hovarna och så att matte kunde få fika lite och umgås med folk. De är alltid lika trevliga på Kushem och när jag har fått upp träningsgnistan igen så hoppas jag kunna utnyttja deras rundkorall och finslipa mitt kroppsspråk.
 
Alice var lite trampig idag när vi verkade henne, ville inte helt ge Wim hovarna. Det är möjligt att hon blir lite så när hon är understimulerad eller så var hon helt enkelt inte på humör idag. Vanligtvis så brukar hon inte alls göra så, så jag hoppas att det hon inte är så nästa gång.
 
Wim och Nettan ske också ner till Strängnäs. Jag hoppas att vi kommer kunna åka så att man kan heja på dem i deras klasser samt alla andra duktiga WRU'are. Allt beror på vad de säger på Ultuna på måndag. Då har vi tid där klockan 10. Jag hoppas att vi kommer kunna påbörja resan mot slutet med detta nu.
 
Bilder på min otroligt vackra häst. Hon är så duktig som sköter sig trots att hon knappt gjort någonting de senaste dagarna.
Vincent sprang in och ut och tillslut så ruttnade Alice och sa åt honom att han inte var välkommen tillbaka in.
Puss
Kushemskatt
 
2013-08-29
22:11:39

Ingen motivation

Just nu så är det verkligen ingenting som motiverar mig, Alla hemskheter som har hänt detta år har verkligen sugit ur all energi från mig och jag har ingen lust att träna eller någonting.
 
Igår hade jag ett väldigt trevligt samtal med Pernilla från Sbywr. Jag och Alice är anmälda dit till nästa söndag. Då försökte jag få upp lite träningsvilja och känna mig pepp inför detta, så jag berättade om såret och att hon inte mår dåligt av det men att det ser lite trist ut. Nu är jag dok fortfarande väldigt velig på om vi ska åka. Det sista jag vill är att förstöra någoting med läkningen bara för att jag vill tävla.
 
Planen för nästa vecka är att se hur det ser ut på lördag och besluta då om vi åker eller inte. Alice välmående kommer alltid först. Vi kommer dessutom inte ha hunnit träna någonting så det gör inte heller saken så rolig. För mig så känns det inte så kul att åka till en tävling när man inte har en aning om formen öht.
 
Oavsett om vi åker eller inte nästa söndag så vet jag inte hur det kommer se ut vid KM. Så jag är osäker på om vi ens kommer dit.. Vi får se, det är en månad kvar och mycket kan hända.
 
Förhoppningsvis så kommer besöket hos veterinären att ge frukt. Jag har nu efter lite konsultation av T en riktlinje att gå på när vi är där. Det är någonting som känns bra då jag tidigare varken vetat ut eller in. Nu kan jag stå på mig och försöka hitta en lösning för stackars Alice så att hon kan bli bra.
 
Det är tur att hon är så himla mysig ändå. Nu när jag är hon henne och pysslar både innan och efter jobbet så brukar vi klia och mysa lite efter att jag smörjt in henne. Det om nått får mig att orka dag ut och dag in med allt detta, för det är ju för att hon ska bli bra.
 
Lite bilder från boxen idag. På söndag är det installning.
2013-08-25
21:58:03

Square Up!

Passade på att smita ner till stallet efter att vi kommit hem från Ö-vik. hade på vägen hem hämtat ut min nya leadchain från MT's. Eftersom jag hade rest hela dagen så blev det bara ett kort pass utan höga krav.
 
Jag försöker hitta en bra balans att ha henne i min bubbla (som det blir att jag måste när vi tränar Showmanship) och fortfarande hålla samma linje med vår vanliga träning. Det krävs så otroligt mycket mer finkänslighet men ändå tydlighet från min sida när jag har henne nära. Jag kan inte stressa upp mig och mina signaler men måste ändå hålla en rak linje. Det är någonting som jag har svårt med få jag vill så mycket.
 
Körde lite ryggningar och flytta framdel. Hon svarade väldigt bra efter att vi värmde. När jag var lugn och räknade i mitt huvud mellan signalerna så fungerade det klockrent alltihopa. Ryggningarna satt som en smäck när jag var lugn och räknade stegen, så det är verkligen någonting som jag måste fortsätta med. Jag tror att det kommer hjälpa mig mycket på tävling så jag på så vis har en chans att hålla lugnet.
 
From idag så kommer jag jobba stenhårt med Square. Hon har tappat det under sommaren och nu måste jag försöka få in det i vardagshanteringen samt träningarna. Det är så ruskigt svårt att få till en bra Square. I början så blev det ett herrans flyttande av frambenen när jag hade fokuserat mig så ett bakben. Tillslut så började vi synka det lite vilket ben jag tänkte på. Square är egentligen någonting som går att väva in i vardagen med enkelhet, det gäller bara att jag ska komma ihåg det också. Alice är dessutom en klipsk tjej som började korrigera sig själv lite smått i slutet.
 
Avslutade med en riktigt bra känsla i en rak och lugn ryggning där hon lyssnade och jobbade aktivt med bak och rygg. Så härligt att ha den känslan med sig när man jobbar. Hon är så duktig min fina tjej!