Goldies Beauty Alice

2014-02-26
07:44:00

Anmäld och klar

Nu på morgonen så passade jag på att klicka i anmälan till BB-CUP så att det var klart.
 
Det blev som planerat Trail D, Ranch Trail D och Western Riding D.
 
Vi får se hur det blir med galoppen. Planen är att om vi inte är redo eller om jag känner att mönstret inte passar oss så vä der jag nummerlapparna upp och ner.  Då kan vi i lugn och ro rida runt bland hindren och ha en bra ritt istället.
 
Är det några fler som planerar att åka dit?
2014-02-23
20:18:06

Nytorpstrail

Idag var det äntligen dags för årets första träning. Så skönt att äntligen komma iväg och träna tillsammans med bekanta och nya ansikten. Idag så var det en ganska full träning där alla lyckades dyka upp. Oftast brukar det vara något bortfall men inte idag, vilket gjorde att vi var 9 ekipage samtidigt inne på banan. Det varierade med allt från Thea och Macha (1,5 år) till vid hand till gamla i gemet från Wiggebyträningarna.
 
Resan till Nytorp gick riktigt bra. Alice lastade sig själv som om vi aldrig haft en vintervila och stod som ett ljus hela vägen. Tyvärr så har jag lagt hennes lägergrimma på ett väldigt bra ställe, så hon fick åka lös idag. Inga konstigheter men jag ska försöka hitta grimman tills nästa gång. Känns bättre att ha levande last fastspänd på något sätt när vi är ute och rullar.
 
Väl framme så fick Alice stå och pausa i trailern medan jag gick in och hälsade på Thea och de andra som var inne i ridhuset. Det är skönt att vi har jobbar med transporten som en lugn plats som gör att hon kan stå kvar i den medan man är parkerad utan att få spel.
 
När handhästarna började bli färdiga så tog jag ut henne och sadlade för att sedan gå in i ridhuset. Eftersom vi mest skulle glida runt på dagens träning utan större krav så blev det ganska mycket prat från min sida. Skönt tyckte ryggen som inte var helt hundra efter ispromenaden jag och Vincent tog i lördags.
 
 Alice vid trailern.
 
 
Idag så var det två nya ekipage på träningen så vitt jag vet. Ida med henne vackra fuxsto som jag dessvärre inte minns namnet på och så Macha med Thea. Det är så kul att det kommer fler ekipage till dessa träningar och fyller dem med (om möjligt) ännu mer positiv energi. Riktigt kul att se fint samspel trots ny plats och extra kul att se Thea & Macha som var ute och åkte för första gången. Det kommer bli en riktig toppenhäst det där, helt obrydd om det mesta och positiv till nya utmaningar.
 
Alice var ganska lugn idag. Vid handen så kändes hon nästan lite seg. När jag senare satt upp så piggnade hon till riktigt mycket. Hon visade att hon faktiskt visste vart vi skulle och ledde gärna vägen. När vi sedan skulle rida bana själv så gasade hon iväg i skritten och sa att dessa bommar tycker jag ser ut som en bra väg att ta. Därför så tog jag bort planen och började svänga lite på måfå med stopp och lite pauser mitt i. Jag förbereder mig för mycket och troligtvis så läser hon av det och är redan 3 steg före mig i mönstret. Vilket kan bli lite tokigt ibland.
 
Fick en ridbild av Susanne, stort tack :)
Lite andra mobilbilder som jag hann ta.
Kartläsning deluxe
 
Alla ekipage var riktigt duktiga idag och alla rundor fick applåder och jubel när de var klara. Så kul att se de utvecklingar som man fått se under den tiden jag tränat tillsammans med det här gänget. Det är verkligen det som jag uppskattar med dessa träningar. Det är mycket kunskap i ridhuset och alla kommer med glada tillrop och konstruktiv kritik med bra tips. Om man har möjlighet att åka på dessa så kan jag verkligen rekommendera. Det är dessutom toppen när man försöker komma så nära tävling som möjligt. Catrine fick jag tyvärr inga bilder på men hon och båda hennes hästar var med idag. Henne blogg hittar du här.
 
Lite mingelbilder
Susannes Joey
Thea och Macha. Macha har verkligen blivit en stor tjej som vuxit ordentligt sedan jag såg henne sist.
Kamouflerad mot sargen
 
2014-02-23
08:24:46

Långa tyglar

När man har så många duktiga människor runt sig så gäller det att försöka ta vara på den kunskapen. Därför så begav jag mig igår iväg för att träffa Maria och Boogie för att se när de långtyglade lite. Eftersom vi inte riktigt är igång ännu så vill jag se mig om efter olika metoder att jobba henne från marken med. Jag har fortfarande redskapen och övningarna som vi kör i repgrimman men för Alice och min egna skull så skulle det vara kul att kunna ha ett tredje arbetssätt att ta till, för variationens skull.
 
Det var väldigt intressant att få se Maria och Boogie jobba tillsammans då de håller sig helt och hållet till belöningsbaserad träning. De har ett väldigt fint samspel och kommunikation. Vanligtvis så ser jag bara Trailträningsekipaget Maria & Boogie så det var kul att se dem till vardags. Det är som nästan samma fast ändå inte när ridhuset inte är fyllt med bommar och en massa hästar.
 
Själva långtyglingen kändes som någonting vi definitivt skulle kunna jobba med. Inte lika som tömkörning utan mer som ridning från marken. Man kunde komma åt och finlira enklare med långtyglingen och intrasselfaktorn kändes inte allt för hög. Maria visade oss några bra gymnastikövningar som man kan börja med och sedan lite samling. Samling är ganska lång bort för oss nu men det skulle vara kul om vi lyckades få till något av den vara sen. Det jag uppskattade mest av träningsformen nu i första anblicken var närheten till hästen. Tömkörning har jag alltid känt varit för distanserat. Jag vill kunna vara nära min häst och plocka upp de små signalerna, vilket jag tyckte man kunde bättre med långa tyglar.
 
Hittade en liten reklamfilm för Long Reining.
 
 
Lyckades knäppa några kort under träningen i alla fall. Som vanligt så ville inte mobilen vara med riktigt i ridhuset men några bilder så såg man i alla fall att det var en häst och människa, så de får duga.

När jag kom hem så var jag fylld av inspiration och tänkte därför att vi också skulle testa långtygling idag. Vi var ganska vingliga i början och det där med röstkommandon har vi nästan aldrig jobbat med sen vi la ner inkörningen.
 
Jag valde att ha med klickern idag för att kunna vänja in framåtkommandon från sidan. Hur det utspelar sig får vi se i framtiden. När jag smackade så märkte jag att det var lite väl likt min klicker och Alice verkade dela min åsikt då hon vände sig om redo för belöning när jag smackade. Jag valde därför att befästa en ordentlig smackning med framåt och så tar vi travsignal med ett "S" istället.
 
I början så vad Alice väldigt tveksam. Varför ska du gå där? Hon försökte ofta vända sig om och titta på mig men det gick över. Eftersom det var vårt första försök så valde jag att bara köra lite rakt fram längs fyrkanten och lite förvänd sluta. Det där med att ta stöd mot staketet visade sig inte riktigt vara Alice grej. Hon ville gärna glida iväg mot mitten. Vänligt intressant eftersom det oftast var när jag gick innanför spåret. Kanske att hon sökte sig till mig och försökte hålla koll. Vad vet jag? Eller så ville hon jobba på volt eftersom vi gjort många sådana stärkande övningar den senaste tiden. Oavsett så är jag väldigt nöjd med dagens pass. Det kändes som en bra början helt enkelt.
 
Det var fantastiskt vackert väder när vi var ute så jag lät henne vara naken när vi jobbade. Trots att det bara är februari så kändes det verkligen som vår.