Goldies Beauty Alice

2014-08-29
09:37:58

Kort men bra

Igår blev det ett kort pass då Alice skulle verkas efter. Kände igenom henne lite från marken först. I början så skulle hon kolla in allt nytt och spännande. Speciellt ponnysarna som studerade Alice noggrant verkade kräva samma nogranna inspektion tillbaka. Himla märkliga små saker det där...
 
Presseningen som var superläskig förut gick riktigt bra idag. Hon gick över den efter lite nogrann inspektion även där så var det inga konstigheter. Efter det så blev det ett par turer genom vattenfallet. Jag skickade igenom Alice så att hon gick före mig. Här visade hon stort mod och stack fram huvudet och gick på. Då ökade jag det lite så att Alice travade igenom. Duktiga tjejen tvekade inte alls. Snart så kan vi rida igenom där också.
 
När vi gjort det så hoppade jag upp. Kände igenom sidorna och flyttade bakdel. Alice kändes mjuk och fin även om hon gärna kollade in de misstänksamma ponnyerna lite då och då. Vem vet - snart kanske de skulle anfalla?
 
Vi red lite och gjorde skänkelvikning i skritt. Det börjar bli bättre. När jag gör rätt vill säga. Sen började vi trava. Första halvan av ridbanan gick i en herrans fart. Sen så spände jag magen och började räkna takt. På en gång så la Alice sig rätt. Där måste jag börja äga situationen bättre. Då funkar allt så bra. Fina häst!
 
Alice tyckte det där med att gå rakt var övetskattat. Vi jobbade lite på det och att gå ut i hörnen. Det sneddas gärna en massa men när jag guidade så görstod hon och la sig rätt. Jag måste bli nogrannare med mina vägar. Det kommer hjälpa oss mycket om jag lyckas med det.
 
Sen så fattade vi gallop. Jag har en stoooor hang up på galopp. Det är en enorm spärr. Det vi behöver få till är att det blir galopp på en gång. Att jag inte låter det slängtrava ett halvt varv. Nu gjorde jag så  - jag hade en mental plan och det funkade! Jag tog hjälp av hörnen ett par gånger. Samlade traven och bad om galopp. Sen betydde alla hörn galopp. Det gör inget. Vi kommer bena ut det där allt eftersom. Nu känns det lite bättre och jag tror och hoppas att galoppen kommer släppa snabbt.
 
När vi var klara blev det pluts av sadel och verkning.
 Framhovar gick bättre än det brukar men bak gick sämre. Så det klassas nog som plus minus noll? Sadeln blev smörjd iallafall och Wim har som tur är ett bra tålamod.
 
 
2014-08-28
22:39:12

Lite jobb i rundkorallen

I tisdags så var det verkligen pissväder. Regn och rusk hela dagen. Jag  var därför väldigt glad över att jag hade planerat lite markarbete eftersom Alice blir lite spänd när det är kallt och läbbigt.
 
Nu har vi tillgång till en rundkorall på gården vilket är toppen. Släppte lös Alice medan jag stängde grinden. Hon gled mest runt och kollade läget så jag fick höja min energinivå lite för att få igång henne. 
 
Började att jobba henne lös. Vända mot mig, öka, böja etc. Det är kul att se att det sitter kvar trots att jag inte gjort sånt här på väldigt länge. Alice fastnar gärna i att stanna upp och vända sig mot mig. Fattar hon inte så vänder hon mot mig. Då vet jag att jag varit otydlig.
 
Körde även lite halter i slutet. Kändes inte så bra som jag vill men helt okej. Om vi jobbar lite på det så kanske det blir bra. Square har vi tappat helt. Det måste jag verkligen väva in i träningen igen.
 
Massa kli och gos mellan varven. Det är så mysigt att stanna upp och gosa lite. Sånt får man inte glömma bort.
 
 
2014-08-25
20:38:13

Hon verkar må bra

Idag åkte jag och handlade efter jobbet till mitt skåp i nya stallet. Man får ett skåp , en sadelhängare och en tränshängare - resten är upp till en själv.
 
Jag har min westernsadel på en sadelbock så länge. Kanske att jag köper en hängare till den så småningom. Idag blev det lite krokar, en prylkorg från Hööks och en cykelkorg som jag tänkte göra om så att den går att hänga upp på väggen.
 
Det har tyvärr varit ett par stölder i stall den senaste tiden så ett cykellås runt sadeln och ett kodlås till skåpet. Då är det lite extra utöver den säkerthet som sadelkammaren i sig har.
 
 
Imorse fick jag ett sms av N och en liten rapport om hur det gått. Alice hade råkat välta badkaret med vatten men i övrigt hade det gått smärtfritt.
 
Jag gick ut och klappade lite på henne när jag ändå var i stallet och lämnade saker. Alice kom i sakta mak men verkade glad att se mig. Gav henne lite morötter. I början så tiggde hon rakt av. Sen kom hon ihåg att man får godis när man vänder bort huvudet. Skönt med en häst som tigger på avstånd än i ansiktet.