Goldies Beauty Alice

2014-07-31
21:34:32

Tillbaka till kompisarna

Äntligen så vågade jag ta steget och släppa ut Alice till sin flock. Det har gått så många dagar nu och läget har känts stabilt. Vi har successivt ökat på fodergivan och utevistelsen så ikväll kändes som en bra kväll att slappna av lite.
 
Det var ett väldigt odramatiskt ihopsläpp. Hennes kompisar E & M kom och mötte henne. Alice passade direkt på att ta vara på min nerkylande dusch och rullade sig ordentligt innan de gav sig av tillsammans för att beta.
 
Imorgon bitti tar jag in henne igen så att de varmaste timmarna blir inomhus.
 
Lite dåliga mobilbilder
 
2014-07-31
19:15:00

Bollträning

Det känns som att läget är så pass stabilt nu att jag vågar börja sätta igång Alice lite smått.
 
Vi gjorde därför ett kort pass med ena laddningen av bollhavsbollar mellan bommar. Det var totalt 50 st men det kändes så fånigt lite. Jag hoppas på att kunna hälla ut alla 100 som jag har och bygga upp en liten bana med vattenpistol och dyl sen när hon är igång.
 
Alice var i början ganska seg i hjälperna. Troligtvis för att jag släpat runt henne ganska mycket den senaste veckan. Så vi började med lite tempoväxlingar skritt och trav. Efter det så blev det mycket lättare att jobba.
 
Jag lät henne trava igenom fyrkanten ett par gånger i båda varven men hon lyfte knappt ett ögonbryn. Det ska bli intressant att se hur hon reagerar på saker när vi är på tävling.
 
Passade på att köra lite sidepass runt fyrkanten och varvade med vilken del som var inne i mitten. Himla svårt hade jag med timingen när framdelen var utanför och skulle runt hörnen. Alice gjorde sitt bästa utifrån mina signaler och jag är nöjd med vårt första pass efter koliken.
 
Jag ser fram emot att börja rida henne igen men känner att vi tar det lugnt på den fronten. Kanske att jag vågar kravla mig upp nästa vecka.
 
2014-07-30
22:35:29

AWG

Jag har glömt att berätta att vi nu är anmälda till klubbens KM i september. 
 
Denna gång har jag valt att pusha mig själv utanför min komfortzon och testa vingarna liye extra. Vi kommer därför bara att delta i tre stycken KM klasser på C nivå. Vi kommer möta klubbens elit i de klasserna och jag känner att det är nog det jag behöver. Låga förväntningar på placering utan bara testa hur det går. Vi har inga stora chanser mot de vi kommer möta och det känns bra.
 
Ranch Trail, Showmanship at Halter och Freestyle Reining blir det.
 
Ranch Trail känns kul att testa på C nivå. Det har känts bra när vi startat D-klasser och nu blir det spännande med lite svårare mönster.
 
Showmanship at Halter testade vi förra året. Vi har mycket att öva på här men det får gå som det går. Kul att se om det går bättre i år än förra året. Jag är lite fundersam på hur vi ska hinna med grommingen mellan Ranch trail och Showmanship. 
 
Freestyle Reining ska bli så kul! Vi måste börja galoppera mera. Här har jag egentligen tagit mig lite vatten över huvudet. Vi har inte kommit så långt här som jag velat. Jag ser däremot fram emot att få klä ut mig! Planen är densamma som förut och det är bara peruken kvar att införskaffa. Jag skickade även en fråga till tävlingssekreteraren om det är ok att rida med bara peruk med tanke på vad som står i proppen. Så håll tummarna!
 
Den ursprungliga planen var att starta hos Taure innan men de har inte släppt sin propp än - endast klasserna. Deras klassuppställning kändes inte heller så bra så jag tror vi hoppar den tävlingen. Det finns roligare saker att lägga pengar på.