Goldies Beauty Alice

2012-08-31
22:33:46

Gå mot tryck

Alice är en ganska hårdnackad men endå känslig liten tös. Detta gör att jag ibland överkommunicerar med henne och i hennes ögon skriker på henne. Oftast sker dessa saker när jag precis jobbat med Lucas. Lucas är nämnligen Alice motsats och honom måste man skrika på för att han ska vakna. Efter att han har vaknat så är han alert men lat...
 
På banan och på promenader är hon väldigt duktig på att ge efter för tryck, vilket är toppen. Vi har dock bara ett problemställe som får det hela ur balans...
 
Gången...
 
Står man och ber henne flytta så är hon duktig men om hon börjat stå emot och får man vips en bakdel som trycker tillbaka = matte flyger åt sidan. Då brukar jag ta tag i huvudet och flytta hela kroppen på henne dit jag velat. Hon tuggar lite och tänker för att sedan kunna göra samma sak igen. Det är lite som att hon gör så när det inte passar/hon förstår och då trycker hon tillbaka.
 
Det är dessutom en rörelse som hon gjorde men hovis. Hon vänder rumpan till och ska bort medans jag i sånt fall hellre har en häst som vänder med huvudet mot och håller den där nedrans rumpan borta från folk som försöker verka.
 
Tidigare har jag kunnat jobba bort detta genom ganska mycket löslongering där jag vänder hästen och belönar det beteendet som är bättre. I mitt nuvarande stall är det dock svårare med löslongering så jag får klura ut hur jag ska kunna provocera fram nått så att jag kan jobba bort det.
 
Hmm. Detta inlägg är nog mest som en egen mental notering inför framtiden och ger nog inte så mycket kul till er som läsare.
 
Jag kastar därför in en gammal bild för att lätta upp det lite :)
 
Liten skitgris. November 2011
2012-08-30
07:24:36

Sista dagarna av betet

På fredag går hästarna in från betet igen. Det ska bli riktigt skönt eftersom man märker att gammelhästen är ganska trött och seg nu samt att det har börjat bli så fasligt kallt på nätterna. Då får de istället gärna avnjuta solen på dagen när den faktiskt värmer.
 
Lite jobbigt för mig som måste mocka, men vad gör det när man sedan får gå ut och gosa med sina fina hästar?
 
Inget nytt på Alicefronten, utan hon har fått stå sedan i söndags eftersom hon var så duktig. Förhoppningsvis så börjar jag jobba lite med henne med sadel nästa vecka men vi får se.
 2012-08-27
22:02:37

Helgen

Jaha, nu blir det ett samlingsinlägg igen.. Tiden bara rusar förbi och jag har legat sjuk halva förra veckan.
 
Alice har mest gått och skrotat. Jag tappade helt sugen att pyssla med henne när hon hade dragit av sig skon.
 
I fredags så kämpade jag mig iväg till kliniken igen för att slå på den tappade skon. Denna gång gjorde vi det utan sedering och hon va så duktig, vilket jag tyckte var toppen då jag verkligen inte var fit for fight. Eftersom det gick så himla bra denna gång så hoppas jag på att vi bara behöver sko hos dem en gång till för att sedan kunna gå tillbaka till vår vanliga hovis igen.
 
Det enda som var trist den dagen var att hon gjorde sig illa i transporten och skrapade av päls på bakbenet. Det såg ganska trist ut men visade sig inte vara så allvarligt när jag rengjorde det.
 
När jag pysslade om hennes bakben så kom jag ihåg första gången jag träffade Alice. Då hade hon tidigare behandlats för nått sår på andra bakbenet och var verkligen inte pigg på att någon främling kom och peta på henne, även om hon då var frisk. Denna gång stod hon mest och såg besvärad ut att jag pillade och rengjorde men visade inga försök till att lyfta benet eller börja trampa.
 
Det är sånt som är så himla kul att inse, hon har verkligen utvecklats.
 
Efter besöket hos vet. så blev jag betydligt sämre och jag rejsade hem efter att ha lämnat av Alice och däckade. Det gjorde att vi inte åkte iväg på någon Pay N Ride hos TWRS. Istället så åkte jag ut senare på lördagskvällen och tittade till såret.
 
I söndags var det Showtime med stort S! Hästens dag i stallet och båda mina hästar skulle vara med.
 
Alice skulle visa lite Trail at hand och så skulle vi efterföljas av en beriden Trail. Tyvärr så blev ponnyn som skulle vara med halt dagen innan så det blev mest jag och Alice som sprang runt i regnet. Sen så skulle vi visa oss i rasparaden också där speakern envisades med att säga att hon var vit. Grrr....
 
Hon skötte sig fint hela dagen även om hon blev lite väl taggad. Vi hade inte haft tid att gå runt och checka läget tillsammans utan det blev in på banan direkt, vilket hon inte är van vid. Trots detta så lyssnade hon hela tiden och skötte sig fint.
 
I Rasparaden så galopperade hästar tom runt henne utan att hon kastade sig runt. Endast en gång blev det lite stiss men hon lugnade sig igen när jag korrigerade henne med handen.
 
Allt som allt så är ja väldigt stolt över båda mina hästar, som presterade otroligt bra trots spöregn och åska.
 
 
Även om detta inte ä Lucas blogg så vill jag avsluta med lite bilder på honom, för han är så himla fin. Det började åska när vi skulle in och visa lite körning, vilket jag tyckte var skitläskigt. Eftersom han knappt har några tävlingnerver så blev det lite tokigt. Trots detta så lyckades vi ta oss runt utan att bli träffad av blixten.
 
Innan regnet