Goldies Beauty Alice

2012-10-26
23:33:46

Dag 1 John Moore clinic

Idag har vi genomfört dag 1 av en 3 dagarsclinic med John Moore.

Alice jobbades i roundpen med gott resultat. Vi fick både ris och ros med mycket matnyttigt.

John hade lite svårt att få upp henne i fart. Vilket troligtvis kan härledas till att jag är diffus i de olika signalerna för de olika gångarterna. Så himla nyttigt att få se det, för då kan man jobba vidare med det de andra dagarna.
2012-10-21
17:19:00

Longerat

Jobbade Alice lite nu när jag kunnat ta en paus i all flytt och packning. Igår så kunde jag kika på henne genom köksfönstret medans vi fixade. Så nära ligger stallet är huset.Idag fick Alice springa i longerlina och hej vad det gick. Så fort jag skickade henne så började hon galoppera.Vi började med join-up och lite tempoväxlingar tills hon lugnade ner sig. Då ställade jag och böjde. Avslutade då och så fick hon sin mat. Hon var duktig och förhoppningsvis så hinner jag jobba mera med henne när allt har lugnat ner sig.
2012-10-18
22:13:37

Kvällspromenad

Idag gick hela min lilla familj på kvällspromenad med Alice. Det är riktigt kompakt mörker som finns ute vid stallet nu så det reflexer på som gäller! Alice är trots allt en liten fröken så hon har fått ärva Lucas gamla rosa reflexer och idag som kompletterades samlingen med ett par benskydd/reflexer från Hööks.
 
 
 
Efter promenaden så gick vi in i lilla ridhuset och jobbade på att böja och ge efter. Hon var lite stel i vänster sida och ville hellre hålla koll på de andra hästarna men det släppte tillslut. Man kan verkligen se hur hon testar olika saker innan hon fattar/ger det man vill ha.
 
Lite tankspridd häst och matte men hon var så duktig i det stora hela. Kom i hagen när hon såg mig och lugn och fin - trots att hon stått sedan i söndag <3
 
En liten rackare som huserade i ridhuset en regnig kväll som denna.