Goldies Beauty Alice

2013-03-28
07:15:45

Tävla ännu mer?

Igår la Sbywr ut sin propp för deras tävling i maj. De erbjuder både trail at hand D och Showmanship at halter D.

Jag har hört mycket gott om deras tävlingar och är redigt sugen på att åka. Dilemmat är att WRU har sitt 30 års jubileum dagen innan och om vi ska iväg så vill jag gärna ha lördagskvällen till att grooma.

En annan fundering är om hon orkar med så pass lång resa och dag. Vi kommer behöva åka väldigt tidigt och så blir det en väntan då första klassen är nr 2 och andra klassen precis efter lunch. Det blir ioförsig bra träning i april då hon kommer få en riktigt lång dag då också eftersom S & Ruth ska tävla i första klassen för dagen.

Ska någon av er dit? Har någon av er varit på deras tävlingar förut?
2013-03-27
19:00:00

Utomhusuppsittning

Jag är inte helt säker på att rubriken är ett riktigt ord men det får duga för idag.
 
Började eftermiddagen med att skritta ut med M och hennes nya häst Heli Copter aka Helli. Vi hade en mysig tur och Lucas pinnade på fint. Upptäckte dock när jag kom tillbaka att en gänga bad hade gett upp helt, så brodden ville helt enkelt inte stanna kvar. Det är första gången under mina 11 år som hästägare som en gånga blivit så pass nött att den inte vill/kan hålla kvar brodden. Det resulterade hur som helst att han får gå med endast traktbrodd istället.
 
Mina finingar i hagen. Trots att de inte längre går i samma så vilar de gärna tillsammans. 
 
Alice fick också lite aktivering då jag försöker jobba lite med henne innan jag åker, så att hon får en välförtjänt vila under helgen som vi är borta.
 
Passade på att kasta på sadeln eftersom den fortfarande stod framme efter att Lucas haft den. Hon var lugn och fin vid sadlingen men reagerade med att backa när jag skulle spänna sadelgjorden. Vanligtvis så för jag armen under magen när jag grappar tag i gjorden så att hon har ett litet tryck redan innan, då brukar det inte vara några reaktioner. Idag så glömde jag det och då backade hon. Inte i panik men lugn och stilla två steg som att hon tolkade trycket som en signal för ryggning.
 
Johan och Vincent följde också med och eftersom jag hade medhjälpare så passade jag på att jobba lite uppsittning utomhus. Hon var lugn och fin med hade ett öra mot traktorn som brummade och härjade bakom ladan.
 
 
Började med att hänga lite på vänster sida. Hon flyttade sig lite åt sidan men det kändes mest som att hon stabiliserade upp vikten och sin egen kropp, så det fick vara. Gick sedan över till höger sida, där Alice inte ville ge efter i nacken och börja halsen. Fick igenom det och sedan kunde vi fortsätta. Hängde lite på båda sidor och hoppade sedan upp från vänster sida. Inga reaktioner alls på att jag satt där uppe och inte heller när jag hoppade av på häger sida.
 
Skicka runt pallen
 
Ska precis be henne att böja huvudet
Glad Alice >.<
 
Efter det blev det en promenad. Hon var lite trött, så nu blir det vila i en vecka. Passade på att be henne gå ner i en vattenpöl som bredde ut sig över hela vägen innan vi vände tillbaka. Hon var lite osäker först men man såg att hon tänkte framåt när jag bad henne. Efter lite trampande så gick hon i. Mycket beröm och klappar när hon var klar. En duktig gul!
 
Tveksam Alice i vattenpölen
 
Dagens låt:
 
2013-03-26
21:38:58

Sprintern och Barbiehästen

Idag tog jag båda hästarna på tur i solskenet. Det är fantastiskt att man faktiskt hinner med lite när det fortfarande är ljust. Mocka kan man göra när det är mörkt!
 
Började med att köra Lucas. Han var pigg och glad och gasade på ordentligt, fick nästan inte stopp på honom. Det är så kul att se honom så glad och framåt. Så fort jag bad om trav så drog han iväg och verkligen la sig på bettet och frustade nöjt. Sista gången jag släppte honom lite fick jag lägga mig bakåt för att han skulle stanna. Efter det så tog det lång tid innan han slutade takta och frusta. Ibland så brukar jag skrocka för mig själv när han gasar på då jag vet att det i princip bara är joggtakt för starthästarna.
 
 
 Det gör nästan ont i mig att ha jobbat med honom de senaste dagarna eftersom han gått så himla bra. Jag vet dock att det är det bästa beslutet att han får åka på semester.
 
Efter det var det Alice tur. Vi fick en fantastiskt fin present av S och hennes familj och jag blev verkligen glad! Så himla gulligt av dem och de kommer att användas flitigt.
 
Det fina kortet jag fick till.
 
Det var första gången för Alice med lindor och hon tyckte det var lite jobbigt, så det blev höga kliv i början. Efter ett tag så gav det sig dock och hon lunkade på fint.
 
 
Hon fick en promenad med bett i munnen och sällskap av S & Ruth och M & Igloo. Det blev en lugn promenad med lite stopp för fotografering och småprat. Det är mysigt att kunna ge sig ut så många tillsammans och mysa i vårsolen. Vi övade ingenting utan det var mest skönt att komma ut och röra lite på sig tillsammans. Hon skötte sig fint och höll fint avstånd.
 
S & Ruth
 
Nu har långa sträckor av grusvägen smält fram, så snart går det förhoppningsvis att gå runt på ordentliga promenader med både häst och hund.
 
 
Vincent fick springa med båda vändorna och han var minst sagt nöjd med motionen!