Goldies Beauty Alice

2013-11-25
22:06:22

Stjärnklar promenad

Ikväll så prioriterade jag sambolivet och blev därför lite sen till stallet. Det är inte så ofta som vi äter middag tillsammans på vardagskvällarna så det gäller att passa på när möjlighet ges.
 
Vi tog sedan en lite kvällspromenad tillsammans efter att mina underbara stallkompisar hjälpt mig att kvällsfodra. Vincent hade lyckats få med sig en äcklig gammal tennisboll på promenaden så Alice fick faktiskt vara ifred, något hon verkade uppskatta mycket.
 
Trots att det var stjärnklart så började vi promenaden med att Johans pannlampa var tänd. Alice sökte sig gärna till ljuskällan och försökte ständigt smyga in bakom Johan. När vi sedan stängde av lampan och njöt av den fantastiskt vackra himmel som visade sig så var hon mer jämn i sin placering.
 
Ingen avancerat idag utan mest bara lite mys och att komma ut och röra lite på sig tillsammans. Det tar emot att skritta ut när jag kan gå bredvid och röra lite på mig också.
 
Jag märkte att mitt orangea set från Horze inte var helt komplett längre. De damasker som jag haft i orange har jag troligtvis kastat när de blivit manglade av Lucas. Det får därför bli att. åka förbi och köpa nya benreflexer i orange för att kunna ha på alla fyra ben. Himla märkligt tycker ja att det är att Horze inte har en orange reflexväst att matcha till och att benreflexerna är så fasligt stora. Har ponny i de som finns kvar och de satt bra på både Lucas och Alice. Oavsett så kan jag verkligen rekommendera detta reflextäcke, det är verkligen suveränt.
 
Gul ponny
Reflexponny
Vi syns bra i mörkret
 
Fick en fin present från Jenny idag också! Blev så himla glad :) Stort tack!
2013-11-24
22:23:27

Söndagstrail!

Idag bar det av mot Nytorp med inte bara en liten gul i släpet utan även en större vit. Malin & Neron hade nämligen möjligheten att åka med oss på äventyr, vilket var väldigt kul!
 
Väl framme så visade det sig att vi var de enda ekipagen utifrån, så min parkering diagonalt mot ridhuset var ganska onödig. Det är dock ganska bra att fortsätta parkera rätt så att man har vanan inne när man är flera. Trots att Neron och Alice inte vanligtvis går tillsammans i hagen så gick resan väldigt bra. Två pållar som står som ljus hela vägen.
 
Snyggtäcket på

Maria hade planerat en bana med olika klurigheter och svårighetsgrader. Idag hade man även vävt in lite ranchtrailhinderm vilket var superkul! Släpa däck och flytta regnkappa mellan hinderstöd har vi inte provat på ordentligt tidigare, så det skulle bli spännande.
 

När banan var klar så blev jag och Malin ensamma i ridhuset med våra pållar  Det är verkligen någonting som jag behöver ta efter.medan de andra sadlade och fixade sina hästar. Vi gick igenom lite teori gällande några hinder och värmde upp lite lugnt. Jag är så otroligt glad över att jag släpat med Alice på dessa träningar i över ett år då hon inte bryr sig nämnvärt om andra som travar runt (i alla fall inte så länge jag är lugn), toppen träning inför framtida tävlingar.
 

Malin & Neron var så himla duktiga! Testa på alla nya hinder med en fin inställning och trots att Neron ibland visade sin lite mer luftburna sida så var Malin lugn och väntade ut honom.Det är verkligen någonting som jag behöver ta efter. Att de ens ville följa med på något sånt här när det bara var 2 månader sedan som hon köpte honom är himla kul.
 
 
Alice har varit lite vandrande vid uppsittning sedan avåkningen på Mysryset. Idag så hoppade jag därför upp från pall och hängde lite från den för att sedan hoppa ner och gå vidare. Kommer försöka göra det lite oftare nu ett tag framöver då det verkade fungera.
 
Själva träningen gick riktigt bra. Ground Tie sitter riktigt bra och jag testade att lämna Alice lite här och var medan jag gick en bit bort. Hon var avslappnad i de olika momenten och var med mig. Testade att släpa däck från marken först eftersom det var första gången som hon släpade själv (i sadelhornet). Ingen reaktion på den nya tyngden i sadeln eller på repet bot benet, så himla duktig!
 
Inför enskild banridning. Duktig tjej men fint fokus

Avslutningsvis så körde vi enskilda banor som vanligt. Körde första rundan från marken och kände inte lite vilken typ av hinder vi skulle köra och vilka vägar som var bra även från ryggen. Det kändes inte riktigt som att Alice var helt med mig då men det redde ut sig fint i slutändan.
 
Uppsuttet så gick det väldigt bra. Hon var pigg och framåt. Jag har lite svårt att få till styrningen helt rakt på två bommar efter varandra då jag gärna går vidare mot nästa hinder innan vi kommit över sista bommen och ändrar sitsen. Det är en omställning för mig och min ridstil att hon är så känslig, speciellt blandat med en häst som gärna redan har räknat ut vart vi ska. Det märkte jag när vi skulle ta en tight sväng mot bron. Alice tänkte att vi minsann skulle rakt fram, så det blev lite tokigt när hon helt plötsligt skulle svänga.
 
Uppsuttna bilder på mig och Alice hittar man på Marias blogg
 
Som ett riktigt bra avslut på en riktigt trevlig träning så passade vi på att fika lite i ridhuset. Mitt i fikat så fick vi dock avbryta en snabbis när Alice hotade Neron med diverse rörelser så att hela transporten gungade. När jag öppnade skötardörren så stod en undergiven Neron upptryckt mot väggen medan en nöjd Alice njöt av hans hö. Tydligen så var det inte tillräckligt för surtanten att äta av sitt. Efter lite modifikation av uppspänningarna så blev det åter igen lugn och ro tills vi skulle rulla hemåt igen.
 
Lite vimmelbilder
2013-11-19
21:55:08

För tidig julklapp

Min underbara familj levererade två för tidiga julklappar till mig igår. De var så himla fina och jag är så otroligt tacksam och glad över dessa. STORT TACK!
 
Jag och Alice har nämligen fått två skitsnygga täcken! Som en sann Stable Nes häst så är hon kommer hon nu vara iklädd dessa kreationer när vi ska ut och åka. Ett glansigt stalltäcke i bävernylon och ett i fleece.
 
Idag så blev det modellande för Alice del då jag inte kunde hålla mig med att prova dem på henne. Tyvärr så visade det sig att hon nu verkligen börjar få sina kvartingformer. Samtidigt som hon är ganska kort i kroppen (135 i täckesstorlek) så är hon nu ganska bullig.
 
Detta gjorde att stalltäcket i bävernylon tyvärr inte satt helt 100. Det funkar dock utmärkt till att ha på transport och på tävling, vilket är när vi kommer ha det. Det är på tok för fint för att ha till vardags så att hon kan bajsa ner det.
 
Fleecetäcket satt betydligt bättre! det var lite stort i bogen men föll fint på kroppen och följde hennes länd fint, vilket kändes riktigt bra. Det kommer invigas på söndag om allt går vägen.
 
Stalltäcket
Alice blundar
 
Fleecetäcket
 
Den andra hästen som också stolt får bära dessa fina täcken är mammas fina starthäst Touched by Conway. Som ni ser så är Stable Nes färger svart och limegrönt. Skitsnyggt tycker jag!
Bild lånad från Stall Göransson