Goldies Beauty Alice

2012-09-30
22:05:00

Världens finaste lilla kvarting!

Jag har en helt underbar liten pålle, det är jag verkligen stolt över att få säga här och nu!
 
Idag har jag och Alice varit på äventyr tillsammans med ett par väldigt trevliga människor. Planen var att få lite tips och tankar ang min sadel och att förhoppningsvis kunna sitta lite på fröken. Jag höll både tummar och tår för att den skulle passa och gå att använda ett tag framöver och till min stora glädje så hade jag haft rätt och den passade. Eftersom bommen är lite stor så får jag ta och använda en built-up så länge. För mig är det toppen då jag verkligen gillar min sadel och avskyr allt krångel som man måste genomlida för att sälja och hitta nytt.
 
Hon var verkliegn skött sig från början till slut och har visat upp ett otroligt tålamod och mognad. Det får mig verkligen att se fram emot framtiden meddenna lilla pålle (som om jag inte redan gjorde det).
 
Imorse så fick hon stå på gången ganska länge medans jag mockade och donade. Jag avskyr att komma hem sent och vara trött för att då ställa sig och mocka två boxar och idag fick jag hjälp med utsläppet, så jag passade på att trycka in det. Hon har blivit mycket bättre med sitt tålamod och står mycket trevligare nu, lugnt och fint hela tiden.
 
Efter mockningen så hade jag fortfarande väldigt mycket tid på mig innan jag skulle lasta, så jag passade på att duscha henne. Alice var ganska fläckig efter atta ha sovit i diverse fläckar, så jag testade det nya yellow out schampoot som verkade fungera riktigt bra! Även här har hon blivit väldigt duktig, även om hon tycker det är lite jobbigt att bli spolad på bakbenen.
 
När det var dags att lasta så trampade hon runt lite när skydden skulle på och var lite osäker när hon stod på lämmen. Liten tramp hit och dit med bakbenen och flev av i sidled ibland. Då skickade jag in henne hela vägen och hon fokuserade igen på uppgiften. Väl inne så stod hon lugnt och fint medans jag grejade och stängde lämmen.
 
Att lasta av gick också bra och jag var redan där hur nöjd som helst med min fina guling. Efter detta så kände jag att det kunde bära eller brista för hon hade skött sig så himla fint.
 
Det var sammanlagt 3 hästar på plats och åldersmässigt 2 - 3 - 4 år, vilket var kul!
 
Alice fick i början bara stå och kika på de andra och ta det lugnt. Hon var mjuk och uppmärksam både på mig och de andra. tuggade och smaskade mycket men höll sig på mattan. När alla hade kännt på sina hästar så begav vi oss ut på en liten slinga och jag beslutade för att hoppa upp. Vi fick ledhjälp av E som höll  oss på vägen och kunde avvärja eventuella missöden.
 
Det var en fröken som verkligen pinnade på när vi kom ut, hon traskade på ordewntligt och E fick verkligen jobba för att hänga med. Vi fick två styckna krumbukter under resans gång men båda hade sina förklaringar och var riktigt mjuka. Första gången så trodde hon att hon blev lämnad kvar själv och andra när vi skulle gå i en liten nedförsbacke. Hon var aldrig dum utan var mest frågande. Efter halva promenaden hoppade jag av och vi gick tillsammans resten av vägen.
 
När vi kom tillbaka till volten så hoppade jag upp igen och skrittade ett varv för at sedan en massa gos och mys med henne. Hon har varit så duktig idag!!
 
Det fick dessutom bli lite träning på att bli lämnad i transporten men inte heller det var ett problem. Jag är så stolt över henne.
 
Nu ska hon få vila från jobb och sånt ett tag.
 
 
Första öronbilden
Svänga för första gången
Haha,man ser hur jag säger - BRAAAA
Klapp och gos
 
2012-09-29
19:14:04

Full rulle!

Här är det full rulle och jag har verkligen inte haft tid att sitta framför datorn. Arbetet med Alice rulla rvidare och jag ska verkligen försöka komma igång med inläggen igen.
 
Vi har bland annat hunnit med en tömkörningslektion under veckan och fröken var lika duktig som vanligt. Hon är en riktig sucker för beröm och man ser hur hela pållen sträcker på sig lite extra för varje ord
 
Vi hade lektion efter mörkrets inbrott och det var första gången för Alice med lamporma på volten. Hon var lugn i sig men tyckte det var lite läskigt uope i ena hörnet - där det finns ett stort skjul.
 
Denna gång lät vi draglinorna släpa efter henne och gå mot benen, så att hon kände på och slappnade av när någonting tryckte där. Inte heller var var några problem för min raring. Efter det så valde vi att bryta. Hon hade varit otroligt duktig och jag vill verkligen inte stressa fram någonting.
 
Imorgon ska vi åka och tittapå folk och förhoppningsvis kolla om sadeln är helt fel för henne eller inte, ska blir riktigt spännande!
 
2012-09-28
21:00:00

Moderslös

Idag fick Alice mamma galoppera vidare på de evigt gröna ängarna. Victors Yellows Lady fick somna in pga ett bakterieangrepp som inte gick att stoppa. Dessvärre har jag inte mer information än så.
 
Jag gick aldrig själv träffa "Goldie", som var arbetsnamnet på henne men har fått höra från många håll att Alice är väldigt lik henne. En riktig Goldiebebis med mycket vilja och ett mjukt hjärta.
 
Om jag har förstått det hela rätt så är Alice den enda avkomman som faktiskt är döpt efter sin mor. Dessvärre har jag inte helt koll på alla Alice syskon men nedan är en liten lista:
 
- Suspisios mind "Tjabo"
- Lilly a wish come true
- Orange blossom special
 
Några bilder på Alice och Goldie (lånade från Roslagswesterns hemsida)