Goldies Beauty Alice

2014-12-31
17:17:08

Gott nytt år!

Vi körde en favorit i repris och myste bara idag. Alice fick morötter och kli i manen av mig och Johan.
 
Det gör mig glad att hon släpper höet och vänder sig om mot mig när jag kommer. Vi har inte kommit helt att hon släpper allt och kommer till mig men det här är ändå framsteg.
 
Gott nytt år till er alla från mig och Alice.
Alice och Johan 
 
2014-12-30
21:27:57

Nyårslöfte

Jag har ett nyårslöfte på hästsidan och ett på den privata sidan. Mitt nyårslöfte för häst är att kunna rida i alla gångarter avslappnat i min barbackapad.
 
Idag red jag  i den och började leka runt lite  med förflyttning av bakdel från små hjälper. Det är så häftigt att när jag sitter bra, har ett stöd i bålen och fokuserar så flyttar hon bara av att jag spände rumpan lite. När jag var  ur balans och tappade bort mig så blev det bara knas.
 
Jag travade lite och insåg att jag spände knäna. Det är inte okej då jag stör Alice. Korta stunder hittade jag min sits och då kändes det så bra. Därför så ska vi innan 2015 är slut kunna ta oss fram i alla gångarter avslappnat med padden. Det är ju inte ens barbacka. Det borde jag kunna klara.
 
 
2014-12-27
12:27:07

Uteritt igen

Idag hade vi sällskap  på turen av stallkompisar ut i skogen. Jag  tog med mig  barbackapadden då latmasken  i mig inte orkade sadla föf en skrittur. Den ska  jag  definitivt  använda  flera gånger  då det var otroligt  nyttigt  för  sitsen.
 
Vi tog oss bort mot Viby genom  skogen  men gick aldrig ner då jag  fått varning om att  det  var  halt  där. Istället  så vände vi och tog  en  annan  stig tillbaka.
 
Alice  tog det lugnt och placerade fötterna  varsamt på rätt ställe. Hon  stannade  när jag  hamnade  i  lite framvikt. Duktig  tjej.
 
Vi avslutade  med  att  jag  gick hem dels för  att få upp  lite värme  och  dels för Alice  skull. Hon känns  riktig  bra att massera nu och musklarna är mjuka efter varje pass. Strechningen funkar  också  bra och det  känns som att  vi är på väg  åt rätt håll med en rörlig och mjuk häst.
 
Alice  känns  också  allmänt  positiv och bjuder till  i steget  så om allt  går  som  det  ska  så börjar vi trava  nästa  vecka.