Goldies Beauty Alice

2014-09-30
12:27:15

Tvätta bort Lilla Gubben

I söndags så åkte jag ut för att befria Alice från att vara prickig.  Dagen efter tävling brukar alltid vara vilodag men nu så kändes ett bad på sin plats.  Hom har fått skrota i hagen ändå. 
 
Prickarna hade som tur var faktiskt blekts lite av sig själv under natten. Det var skönt eftersom jag bara hade kallvatten att tvätta henne med. Precis som när jag tvättade på fredagskvällen så kokade jag vatten i vattenkokaren som jag svampade med.  Funkade bra eftersom det inte var svinkallt ute. 
 
Alice var lagom imponerad av tvätten men fick avsluta med att äta primero och beta gräs. Så ett litet plus blev det där.
 
Innan tvätt
Efter tvätt
Noms
 
2014-09-30
11:54:26

AWG del 2

Dagen fortsatte med Showmanship at Halter C.  Jag passade på att svida om till en blå slinky istället för den grå/vita. Det känns som att det gäller att använda alla under säsongen så jag jag har haft skäl att köpa dem.
 
Alice var trött.  Riktigt trött. Trots detta så ställde hon ändå upp och hade ett gott humör. En stor eloge till henne för det.
 
Själva klassen var över innan jag hunnit blinka kändes det som.  Jag var nöjd med rundan trots att vi inte riktigt hade samma följsamhet som vi brukar. Vi var lite ostämda kan man säga. En andraplats tänkte jag att vi nog hade chans till., trots att vi båda var trötta. 
 
Uppställning,  vändning
Ryggning
Uppställning inför inspektion
 
Till min stora förvåning så vann vi!  Det trodde jag verkligen inte då det var många fina rundor. Jag är så överväldigad av detta. Min fina häst och jag lyckades knipa en KM titel! Helt fantastiskt! 
 
Prisutdelning
Ärevarv
Uppställningsbilder. Vill gärna rama in någon av dessa.
 
När glädjeruset hade lugnat sig lite så var det hög tid att svida om ytterligare en gång.  Det hade blivit dags för Freestyle Reining! 
 
Jag hade taggat hela året för detta och äntligen var stunden kommen. För mig var det viktiga att få klä ut sig.  Sen hur det gick med placering var mindre viktigt.  Jag ville vara Pippi! 
 
Alice tyckte att det var lite jobbigt att få prickarna på sig. Johan fick inte spraya så jag sprayade alla prickar, man och svans. Blev riktigt bra i mitt tycke.Jag valde att köra old school och ha Lilla Gubben med blå prickar och orange man.
 
 
Alice hade hunnit piggna till lite till denna klass så det kändes riktigt bra inför starten. 
 
Vi började bra med en långsam liten volt.  En stor snabb och sen började jag göra mig iordning för att sakta av för att ta höger galopp.  Då bjöd Alice på ett galoppombyte! Vad hände kommer jag ihåg att jag tänkte. 
 
Malin lyckades fånga bytet på kort.
 
Resten av mönstret kommer jag inte riktigt ihåg. Jag minns att det gick fort. Riktigt fort. Jag beslutade mig där och då att hänga på istället och försöka göra det bästa av det hela. Vi får jobba på lugnt och sansat senare. 
 
 
När jag sett bilderna så ser jag att det var som det kändes.  Inte min snyggaste ritt och mycket hand användes. Det blir lätt att man faller tillbaka till gamla mindre bra mönster när man kör på rutin.
 
Nästa år är målet att riva av en reining som är kontrollerad. Gå in och kunna göra bra tempoväxlingar där jag är med och rider hela vägen.  Förutom detta så är jag väldigt nöjd med vår insats.  Jag sparkade nojan över galoppen i rumpan och körde på.  Det känns bra.
 
Vi slutade förvånansvärt på en andraplats.  Hur gick det till?  Vi fick även publikens pris. En fin buckla som hamnade på hedersplats.
 
 
Det var en sån fantastisk tävlingsdag och jag vill tacka alla inblandade. Det är så kul att se alla fina prestationer och duktiga vänner med sina hästar.  Att vi alla stöttar och hejar på varandra gör mig så glad.
 
Världens bästa häst
 
2014-09-29
16:18:06

AWG del 1

Nu är årets sista tävling avklarad.  Det känns som att det är så mycket som jag vill skriva så jag tänkte dela upp dagen i flera inlägg.
 
Morgonen började med att jag lyckades få hovlack över hela vänsterhanden.  Som tur var så kunde Chris ta med aceton och rädda dagen.  Aceton ska helt klart läggas till i tävlingslådan.
 
Jag måste ha varit lite mer ner än jag trott då jag på vägen till tävlingen lyckades köra mot rött.  Ingen skada skedd men det var tur att jag hade sällskap i bilen som sa till så att vi kunde backa tillbaka till rödljuset.
 
Väl framme så gick det bra att anmäla sig.  Bästa groomen Malin var med och styrde upp där jag inte riktigt var med.  Jag hade inte så lång tid på mig att värma men det gjorde inget då Alice brukar klara sånt bra.
 
Dagens första klass var Trail D. Jag kände mig väldigt nervös redan innan start. Måste verkligen jobba på det.  Större delen av mönstret flöt på bra.  
 
Vi fick en mjuk jogg. Vändningen i boxen gick så bra. Alice flöt runt och hon kändes med mig. Vid grinden så hade vi lite kommunikationsproblem.  Troligtvis för att jag kände mig nervös inför galoppen som kom efter.  Jag tappade grinden pga Alive flyttade rumpan och slog den ur min hand. Helt klart en pilotmiss.
 
 
Sen kom galoppen.  På pappret iallafall.  Vi bjöd på ökad slängtrav istället.  Jag gjorde tvärt emot vad jag borde ha gjort. Jag spände mig, satte mig på höger sittben och manade på framåt. Istället borde jag ha stannat upp. Tagit tillbaka henne och gjort en ny fattning.
 
Vi avslutade banan med ryggning genom bommar. Ingen hit och vår fina kommunikation var inte närvarande.  Alice trampade runt en del så jag väntade ut henne och sedan så backade vi fint igenom. Jag måste lägga in ryggning oftare då jag räknat bort det lite eftersom "vi kan det".
 
 
Helt okej runda trots en diskning. Jag är nöjd då Alice gjorde ett kanonjobb. När jag får til min andning och nervositet så tror jag att det blir toppen. Någon gång ska vi komma igenom en godkänd Trail D. 
 
Det var något med den första starten som gjorde mig lugn. Jag funderar på om vi ska köra uppvärmningsklasser oftare. All nervositet försvann och jag kände mig väldigt avslappnad. 
 
Andra klassen för dagen var Ranch Trail C.  Vår första uppsuttna C klass. Jag hade verkligen inga krav på mig själv.  Det fick gå som det gick.
 
Lasse, jag och Sanna i collectingring
 
Mönstret började med släpa i trav. Vi hade testat helgen innan utan några problem men denna gång så ville inte Alice. Som tur är så fick vi till två travsteg som domaren kunde bedöma. Lassot gick bra även om jag inte träffade. Alice stod lugnt och väntade.
 
 
Sen var det dags för för galopp.  Jag kände mig väldigt lugn då jag känner att vänster inte är något problem.  Vi fick en riktigt fin fattning. Duktiga Alice! Galoppen höll inte hela vägen men det gjorde inget. 
 
 
Ryggning in mellan bommar gick inte så bra. Vi har nog aldrig klonkat så mycket.  Efter det var det grinden.  Denna gång gick det bättre och vi fick ett bättre flyt.
 
Resten an mönstret gick bra. Alice skötte sig riktigt bra och ground tie mot publiken blinkade hon inte ens mot. Duktiga tjejen! 
 
 
Oavsett om vi inte hade blivit godkända eller inte så hade jag varit grymt nöjd. Jag kände att jag kunde komma till ridning stundtals.  Tänk när jag får koll på nerverna och kan rida varje steg.  Då kommer det bli kanon. Vi kom på en sjätteplats.  Så nära den retsamma gröna rosetten! En fantastisk start på våra starter på C nivå. 
 
Samtliga bilder är tagna av Malin Skarin