Goldies Beauty Alice

2014-11-25
21:54:00

Krasslig

Är det inte det ena så är det det andra. Alice var återhämtad från det svullna benet och i lördags så släppte jag henne i ridhuset. Planen var att se hur hon rörde sig innan hon skulle få gå ut i stora hagen igen. Eftersom det troligtvis skulle bli lite spring då så tänkte jag att det är bäst att vara säker på att se henne in action utan lera, steniga nedförsbackar och glada kompisar.
 
Hon for iväg som en kanonkula när jag tog av grimman. Jag hade verkligen inte väntat mig det men hon dansade fram, så jag tänkte att så illa kan det inte vara. Hon hade inte varit halv av såret heller innan. Efter ett tag så började hon stanna upp lite då och då så jag tog upp mobilen och filmade henne lite medan jag bad henne att röra sig.
 
 
 
Alice är så oändligt vacker, jag blir verkligen så tagen av henne när hon rör sig. Så tacksam över att hon är min. Vi körde lite kravlös longreining också i bettet. Gick runt fyrkantsspåret och tog ett ledande tygeltag åt varje håll. Inga problem och hon var arbetsvillig och lyhörd. Trots att hon inte visste vad jag menade så försökte hon och klurade ut det. Duktig tjej.
 
 
 
I söndags så var det mindre bra. Alice hade varit knackig vid intaget och visade sig var det även när jag tog ut henne ur boxen. Jag kände igenom henne, kratsade hovarna och sköljde benen. När benen var sköljda så var hältan borta och hon rörde sig bra. Hittade ingen puls i benen och hon reagerade ingenstans när jag visiterade. Så jag vet verkligen inte vart det ligger någonstans och stör. Sen om löspasset i ridhuset dagen innan medan hon fick busa av sig var himla korkat eller inte och påverkade detta vet jag inte. Inget man kan göra något åt nu och det blir bara värre om man grämer sig över det. Gjort är gjort.
 
På torsdag så kommer kiropraktorn ut och ska känna igenom henne. Jag hoppas hon hittar någonting så att vi kan koma vidare. Imorgon så tänkte jag se om jag kan lokalisera vart det kommer ifrån och se om jag kan hitta tecken på en hovböld. Det ser ut som att det skulle kunna vara orsaken då hon rör sig sķom om det sitter i hovarna.
 
Utöver det så hoppas jag att hon mår bra snart. När Alice är nere så blir jag också nere och hängig.
2014-11-20
12:26:51

Bättre

Nu är benet mycket bättre och svullnaden är i princip borta. Alice går i sjukhage åtminstone idag och imorgon för säkerhets skull. 
 
Vi kommer ta der lugnt och förhoppningsvis så kan vi köra igång lite igen. Det ska bli kul att känna igenom henne och se hur hon känns.
 
Planen i vinter är att jobba vidare med galoppfattningarna.  Det känns som att det kommer gå riktigt bra och att jag kommer ta mig genom det.
 
Igår så promenerade vi i ridhuset.  Alice fick ha bett på de första tio minuterna.  Hon var lite fundersam men det gick bra.  Förhoppningen är att börja köra lite longreining med bettet under vintern för att känna in det och jobba utan mig på och i moment där jag inte har dåliga vanor.  
 
2014-11-19
06:33:59

Sårvård

Vi rullar på med vårt träningsuppehåll. Alice känns bra i kroppen nu och rör sig fint men fick i söndags ett litet sår på benet som nu orsakat en svullnad.  Ingen lymfangit än som tur är utan bara ett oturligt ställe att få ett sår på.
 
Igår var jag ute på lunchen och tempade, som tur var ingen feber.  Jag inser att jag inte riktigt följer regelboken när jag tempar henne lös i sjukhagen. Alice var som vanligt superduktig även om hon var redigt uttråkad av att stå själv i liten ruta. Jag hoppas att svullnaden går ner snart så att hon kan få gå ut med de andra igen.
 
Tills dess så promenerar vi och håller koll. Jag är glad över att ha så bra stallkompisar som lånar ut saker och hjälper till med diagnoser. 
 
Gårdagens bilder
Passade på att ha lite betträning medan hon stod på gången. Alice tyckte det var himla märkligt men efter en stunds fipplande så slappnade hon av.