Goldies Beauty Alice

2015-01-24
09:14:40

Plan för igångsättning

Snart är januari till ända och vi har jobbat på från marken. Det känns riktigt bra och jag har hittat tillbaka lite till de grunder vi jobbade med innan hon blev inriden.
 
I februari så kommer jag att börja rida igen. Då kommer vi att skritta i ca två veckor och känna efter. Alice får även snösulor nästa vecka i samband med skoningen och då kommer vi bege oss ut på promenader och klättra för hand.  Så en hel del skrittarbete är det kvar även om vi nu kommer börja variera det mer.
 
I mitten av februari så är planen att börja trava. Självklart beroende på hur det känns och vilken form vi är i då. Det lär bli många turer ner till Wenngarn och vägen som är där för raka travstråk. Inte illa att kunna sätta igång i slottsmiljö.
 
Travadet kommer vi att fokusera på i minst 4 veckor. Så i mitten på mars är det dags att öppna upp för galopp. Om vi har  lite tur så kommer vi att ha grusvägar som inte kommer att vara begravda under is och kan ta galopp utanför ridhusets fyra väggar.
 
Det känns som att det här kommer bli bra. Vi har ingen stress men det är skönt att ha lite hållpunkter när man checkar av läget.  Jag kommer även backa lite med ridningen och varva aktiveringen med arbete för hand och promeneder.
 
 
Kommentar:
2015-01-27 @ 22:48:44

Kommer bli skitbra Elin! Låter sunt o klokt. Som alltid :)
Va pluttig o liten hon såg ut på bilden. Gulliga älize!

Svar: Det känns som att det är en bra plan :) Bebishäst! Tänk vad tiden går fort!
Goldies Beauty Alice

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: